Metges de Catalunya denuncia una falta “alarmant” d’anestesiòlegs a l’Hospital Josep Trueta de Girona

Metges de Catalunya (MC) llança un crit d’alerta davant el dèficit “alarmant” d’especialistes en anestesiologia que pateix l’Hospital Josep Trueta de Girona –centre de referència de la demarcació que ofereix assistència especialitzada a una població de més de 840.000 persones–, després que vuit anestesiòlegs hagin causat baixa per diferents motius des de finals de 2017 i la direcció no hagi cobert les seves vacants. Aquesta precarietat d’efectius es podria agreujar en breu, ja que dos anestesiòlegs més han anunciat que abandonaran el centre en els propers mesos. Una vegada es facin efectives aquestes dues noves baixes, la plantilla d’anestesiòlegs es reduirà en gairebé un terç, passant de 33 a 23 professionals.

La delegada de MC al Trueta, Núria Estanyol, adverteix que la situació al Servei d’Anestesiologia és “insostenible” i que la falta de recursos humans posa en dubte la capacitat de resposta de l’hospital per absorbir la programació quirúrgica ordinària i l’atenció de les urgències quirúrgiques diferides (no vitals, ni prioritàries). “La sobrecàrrega de treball per als anestesiòlegs comença a ser extenuant i no podem assumir l’activitat que fèiem quan teníem la plantilla completa”, afirma.

D’una banda, Estanyol assegura que el dèficit d’anestesiòlegs “comporta una reducció del nombre d’intervencions quirúrgiques programades i, per tant, un augment de les llistes d’espera”, i de l’altra, “també suposa un increment notable del nombre de guàrdies assignades a cada facultatiu, amb la consegüent fatiga laboral”.

MC ha traslladat la seva queixa a la Junta de Personal i a la direcció de l’hospital a qui ha exigit la “cobertura urgent” de les places vacants d’anestesiòlegs. “No hi ha solucions màgiques. Necessitem atreure metges al nostre hospital i cuidar els que ja en formen part, pel bé dels mateixos professionals i dels seus pacients”, conclou Estanyol.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres i Eva Martínez