Metges de Catalunya es mostra consternat per la condemna als processats per l’1-O i en reclama l’alliberament

Metges de Catalunya (MC) considera que la condemna del Tribunal Suprem als polítics i representants de la societat civil catalana pels fets ocorreguts en els mesos de setembre i octubre de 2017 és la “pitjor notícia possible” i un “obstacle insalvable” per a la recuperació de la normalitat democràtica i la concòrdia a Catalunya. 

El sindicat, majoritari a la sanitat catalana, manifesta la seva consternació per les “dures i irreparables conseqüències de la sentència” que de manera “injusta i desproporcionada” han patit i seguiran patint les persones empresonades i els seus familiars, als quals l’organització trasllada el seu escalf.    

MC respecta les protestes i mobilitzacions convocades per les entitats, sindicats i institucions com a resposta a la sentència. L’organització se suma al clam d’una àmplia majoria de la societat catalana que exigeix l’alliberament dels presos i deixa a la llibertat i conviccions personals dels seus afiliats el seguiment o la participació en els actes de rebuig al dictamen judicial.  

Com ha fet des de l’inici del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat arran de la retallada de l’Estatut d’autonomia l’any 2010, MC reclama una solució basada en el diàleg i el respecte que utilitzi els mecanismes propis de la democràcia i no l’autoritarisme i la repressió.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres i Eva Martínez