Metges de Catalunya i els MIR insten la consellera Vergés a aportar una “solució política” per posar fi a la vaga

La vaga dels MIR ha arribat aquest divendres al seu vuitè dia amb un seguiment del 89%. Els residents s’han concentrat aquest matí davant el Departament de Salut per reclamar a la consellera Alba Vergés que “prengui partit” i aporti una “solució política” al conflicte obert amb l’Institut Català de la Salut (ICS) i les patronals empresarials de la xarxa sanitària concertada per la precarietat laboral del col·lectiu. Els joves facultatius, acompanyats pel president de Metges de Catalunya (MC), Jordi Cruz, han estat rebuts per la Direcció de Serveis del departament i han presentat al registre una petició formal de reunió a la consellera Vergés.
  
En l’escrit, el sindicat, com a representant del col·lectiu MIR, posa en coneixement de la consellera que la negociació amb les patronals i l’ICS no ha estat fructífera. “Una vegada més s’ha fet evident que el conflicte supera les competències i la capacitat negociadora de la part empresarial, especialment de les patronals”, assegura l’organització. Per aquest motiu, MC sol·licita a Vergés que rebi a una delegació dels residents per escoltar les seves reivindicacions i oferir-los solucions. 

Amb la vuitena jornada de vaga finalitza la primera fase de protesta dels MIR. Els facultatius han anunciat que continuaran mobilitzats, tot i que sense fer vaga, per donar uns dies de “treva” a Salut perquè “mogui fitxa”. Si no s’arriba a un acord en els propers dies, els residents han anunciat que reprendran les aturades aquest mateix mes d’octubre. 

Seguiment de la vaga per províncies:

Vuitena jornada vaga MIR – 2 octubre

Barcelona

91%

Girona

88%

Lleida

87%

Tarragona

90%

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres, Eva Martínez i Laia Calaf