Metges de Catalunya lamenta la decisió de la UE de no elegir Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament

Metges de Catalunya (MC) lamenta que Barcelona no hagi estat elegida aquest dilluns com la nova seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA, en les seves sigles en anglès) a partir de 2019, moment en què aquest organisme estratègic abandonarà Londres com a conseqüència del Brexit. Per al sindicat, la decisió dels estats membres de la Unió Europea (UE) suposa una oportunitat perduda per a la capital catalana per “reforçar-se com a clúster sanitari i situar-se en l’avantguarda de la investigació farmacològica”.

L’organització recalca que l’aterratge de l’EMA a Barcelona hauria suposat un “impuls molt valuós” per enfortir una marca autòctona en el sector de la medicina, tant des del punt de vista científic com de l’aplicació del coneixement, “ja que s’hagués convertit en l’epicentre de la indústria farmacèutica i en un pol d’atracció per a la investigació i la innovació”.

A més, considera que l’agència “hagués evitat la fuga de talent farmacèutic i biomèdic a l’estranger, i, alhora, hagués atret el talent internacional”, amb un increment de les inversions econòmiques en aquest sector i la generació de nous llocs de treball.

Una vegada perduda la carrera per l’EMA, MC demana a les administracions que no s’oblidin de la resta de reptes que encara han d’afrontar en el terreny sanitari, com “reflotar el sistema de salut de les retallades i reconèixer l’esforç ingent que estan fent els professionals per evitar el seu esfondrament”.

MC es va incorporat el passat mes de juny al comitè de suport a la candidatura de Barcelona per acollir l'EMA i va signar el manifest de suport ciutadà, juntament amb més de 200 entitats i personalitats del món de la medicina, la recerca, la indústria farmacèutica, les ciències biomèdiques i l’empresa en general.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres i Eva Martínez