Un 74% dels facultatius d’atenció primària de l’ICS secunda la tercera jornada de vaga convocada per Metges de Catalunya

Un 74% dels metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha secundat la tercera de les cinc jornades de vaga convocada per Metges de Catalunya (MC), per exigir millores assistencials i laborals al primer punt d’accés del sistema de salut.

En l’àmbit de la sanitat concertada, el seguiment als hospitals, centres d’atenció primària (CAP), centres sociosanitaris i centres de salut mental, gestionats per les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), ha estat del 65%. 
 
MC subratlla que els facultatius “estan demostrant la seva voluntat de resistir” i que “no afluixaran la corda” en les seves demandes de millora assistencial i laboral.
 
Davant el Parlament de Catalunya, on el sindicat ha concentrat prop d’un miler de professionals en una nova acció de protesta, el president de l’organització, Jordi Cruz, ha reclamat al Govern de la Generalitat i a la resta de grups parlamentaris un “esforç de realisme” per aprovar “el millor pressupost de Salut de la història”. Així, ha demanat a les institucions que “no girin l’esquena a les demandes que fan els professionals en benefici d’una millor assistència al pacient”.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Albert Torres, Laia Calaf i Eva Martínez