Un 77% dels facultatius d’atenció primària de l’ICS secunda la primera jornada de vaga convocada per Metges de Catalunya

Un 77% dels metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha secundat la primera de les cinc jornades de vaga convocada per Metges de Catalunya (MC), per exigir millores assistencials i laborals al primer punt d’accés del sistema de salut.

En l’àmbit de la sanitat concertada, el seguiment als hospitals, centres d’atenció primària (CAP), centres sociosanitaris i centres de salut mental, gestionats per les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), ha estat del 75%.

MC qualifica d’“èxit absolut” la mobilització massiva del col·lectiu mèdic i insta l’ICS i les patronals de la sanitat concertada a “escoltar el clam dels facultatius i atendre les reivindicacions legítimes i necessàries per millorar l’assistència als pacients i dignificar les condicions laborals dels professionals”. Així, el sindicat adverteix que “no es quedarà de braços creuats” i que “lluitarà fins al final per dignificar el sistema sanitari públic”.

Aquest matí, més d’un miler de facultatius s’han concentrat davant la seu de l’ICS per fer sentir la seva veu darrera la pancarta “Atenció Primària, digna i respectada” que encapçalava la protesta. Els manifestants han cridat lemes com “Canya, canya, canya, l’ICS ens escanya”, “Dignitat i qualitat, prou precarietat” i “Vaga, vaga, vaga, la primària ja no traga”. Minuts abans de les 12.00 hores, centenars de professionals han entrat a la seu de l’ICS amb pancartes, megàfons i xiulets per fer palès el seu malestar davant el deteriorament de la sanitat pública.

Mitja hora més tard, els facultatius han tornat al carrer per dirigir-se a la seu de la Unió Catalana d’Hospitals (UCH), a Barcelona, –una de les tres patronals de la sanitat concertada–, on han llegit un manifest en què han reclamat ser “respectats i tractats com el que som: el nucli del sistema”.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Albert Torres, Laia Calaf i Eva Martínez