Un 77% dels facultatius d’atenció primària de l’ICS secunda la segona jornada de vaga convocada per Metges de Catalunya

Un 77% dels metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha secundat la segona de les cinc jornades de vaga convocada per Metges de Catalunya (MC), per exigir millores assistencials i laborals al primer punt d’accés del sistema de salut.

En l’àmbit de la sanitat concertada, el seguiment als hospitals, centres d’atenció primària (CAP), centres sociosanitaris i centres de salut mental, gestionats per les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), ha estat del 70%.

MC qualifica d’“ensordidora” la mobilització dels facultatius de la sanitat pública i concertada en l’arrencada de la segona jornada de vaga i adverteix l’ICS i les empreses sanitàries concertades que “no es quedarà de braços creuats”, si no s’atenen les demandes “justes i necessàries” dels facultatius per millorar l’atenció als pacients i dignificar les condicions de treball.

Aquest migdia, prop de 1.500 facultatius s’han concentrat a les portes del Departament de Salut, a Barcelona, on un grup de 24 metges i metgesses han construït un mur de 2,40 metres d’alçada, amb 32 caixes de cartró, en què es podia llegir el lema “Dignitat i respecte”. Els manifestants han cridat consignes contra la secretària general de Salut, Laura Pelay, i han reclamat “més qualitat i menys precarietat”.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres, Eva Martínez i Laia Calaf