Antoni Gallego: "Els metges tenim el coneixement i, per tant, ens correspon pilotar la sanitat"

dimecres, 15 desembre, 2010

El secretari general de Metges de Catalunya, Antoni Gallego, ha afirmat avui, a Madrid, que els facultatius “tenim el coneixement i, per tant, ens correspon pilotar la sanitat, des d’un conveni mèdic que reculli les nostres aspiracions bàsiques”. Gallego, que ha participat en un debat professional organitzat per la Federación de Médicos y Titulados Superiores de Madrid, ha reclamat un nou model de relacions laborals per als metges que “superi” els mecanismes electorals vigents.

“L’actual model de negociació col·lectiva és obsolet. Se’ns ha de reconèixer la nostra representativitat dins el sistema, mitjançant una negociació directa amb el Servei Català de la Salut i sense intermediaris”, ha afegit.

El secretari general de MC ha explicat que la crisi econòmica i la necessitat que té el sistema de ser sostenible “ens facilita la possibilitat de trobar un nou marc negociador, amb la sinèrgia de la resta d’organitzacions mèdiques”.

Davant d’aquest context, Gallego ha instat el proper Govern de la Generalitat a “canviar de via” i a consensuar les bases d’una nova negociació mèdica “basada en el professionalisme”.

Durant el debat, en el qual també ha participat el vicecoordinador de la FEMYTS, Julián Ezquerra; el secretari general de la Confederación Estatal de Sindicatos Médicos (CESM), Patricio Martínez i el president de l’Organización Médica Colegial (OMC), Juan José Rodríguez Sendín, s’ha posat de manifest la unitat del col·lectiu en la defensa del conveni mèdic.

“Després de l’esforç que hem de fer per desenvolupar la nostra professió –ha assenyalat Ezquerra– el mínim que podem demanar és un àmbit de negociació específic per als facultatius, per impedir que l’assistència recaigui en altres professionals”. En aquest sentit, ha estat categòric: “La llei especifica que el responsable de la direcció i avaluació del desenvolupament global de l’atenció integral és el metge”.

Per la seva part, Martínez ha animat la comunitat mèdica a renunciar al “capital treball” i a apoderar-se del “capital coneixement”. “La nostra representació no passa per les eleccions sindicals”, ha manifestat el secretari general de la CESM, que ha reivindicat un nou impuls per “recuperar el plaer de ser i de fer de metge”.

Finalment, el Rodríguez Sendín ha fet una crida per “posar al dia” la vella deontologia mèdica, “basada en la competència professional, la formació continuada, l’honestedat i la confiança amb el pacient”.

El conseller de Sanitat de la Comunidad de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty, ha clausurat l’acte que s’ha celebrat a la seu sindical de la FEMYTS.