Catalunya augmenta l’oferta de formació sanitària especialitzada en 21 places, set de les quals de medicina familiar

dimarts, 19 setembre, 2017
La sanitat catalana ofereix un total de 1.089 places de formació sanitària especialitzada per a metges, farmacèutics, psicòlegs, químics, biòlegs i físics. (Foto: Hospital Germans Trias i Pujol)
Etiquetes

Els centres sanitaris catalans ofereixen aquest curs 2017-2018 un total de 1.089 places de formació sanitària especialitzada per a metges, farmacèutics, psicòlegs, químics, biòlegs i físics, 21 places més (+2%) que l’any passat, segons la convocatòria publicada aquest 15 de setembre al Boletín Oficial del Estado (BOE). L’especialitat que més amplia la seva dotació formativa pel sistema de residència és medicina familiar i comunitària que compta amb 290 places, set més que en l’anterior convocatòria, seguida d’anàlisis clíniques, cirurgia ortopèdica i traumatologia, medicina interna, medicina nuclear i psiquiatria que incrementen la seva oferta en dues places cadascuna. Les úniques especialitats que perden places de formació –una per titulació– són cardiologia, cirurgia cardiovascular, cirurgia pediàtrica, hematologia i hemoteràpia, medicina intensiva i reumatologia.

Un any més, Catalunya és la segona comunitat autònoma que més places de formació sanitària especialitzada ofereix per darrera de Madrid, que en convoca 1.332 (sense comptar les d’infermeria), i per sobre d’Andalusia, que en treu 1.073. A tot el Sistema Nacional de Salud (SNS) es convoquen 6.991 places per a metges, farmacèutics, psicòlegs, químics, biòlegs i físics, 213 més que en el curs anterior, el que representa un creixement del 3,1%.

Proves selectives
Les proves selectives d’accés per a totes les titulacions tindran lloc el dissabte 10 de febrer de 2018 i comptaran amb 225 preguntes d’elecció múltiple més 10 de reserva. Els aspirants disposaran de cinc hores per resoldre l’exercici. Cada pregunta de l’examen tindrà 4 respostes alternatives possibles, de les quals només una serà vàlida, i es farà servir, una vegada més, el model plantilla de respostes amb un sistema de marcatge. 

Només superaran l’exercici aquells aspirants que hagin obtingut una valoració particular igual o superior al 35% de la mitjana aritmètica dels 10 millors exàmens en  cada titulació. La resta de participants seran eliminats i no obtindran número d’ordre per elegir plaça.

El termini per a la presentació d’instàncies per optar a les places formatives s’obre aquest dimarts 19 de setembre i finalitza el dia 28 del mateix mes, ambdós inclosos.

Calendari

 • Termini de presentació de sol·licituds: del 19 al 28 de setembre de 2017.
 • Exhibició de les relacions provisionals d'admesos: a partir de l’14 de novembre de 2017.
 • Exhibició de les relacions definitives d'admesos: a partir del 9 de gener de 2018.
 • Data de l'exercici: dissabte, 10 de febrer de 2018.
 • Exhibició de les plantilles de respostes correctes: a partir del 13 de febrer de 2018.
 • Termini de reclamacions a les plantilles de respostes correctes: dies 14, 15 i 16 de febrer de 2018.
 • Reunió de les comissions qualificadores per resoldre les reclamacions presentades: 28 febrer de 2018.
 • Exhibició de les relacions provisionals de resultats: a partir del 6 de març de 2018.
 • Exhibició de les relacions definitives de resultats: a partir del 3 d’abril de 2018.
 • Actes d'assignació de places: a partir del 17 d'abril de 2018.
 • Termini per a la incorporació: 24 i 25 de maig de 2018, ambdós inclosos.