"Ens deixen en pilotes": els MIR denuncien la seva precarietat laboral en el desè dia de vaga

El 83% dels metges interns residents (MIR) s’ha tornat a aturar aquest dimarts, desè dia de la vaga convocada per Metges de Catalunya (MC), per "mantenir les espases en alt" davant la negociació oberta amb les patronals de les empreses de la xarxa sanitària concertada i l’Institut Català de la Salut (ICS). Per segona vegada des de l’inici de les mobilitzacions, els joves facultatius s’han concentrat a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar al Govern de la Generalitat que aporti els recursos necessaris per "acabar amb la precarietat" del col·lectiu. En un moment de la protesta, els MIR s’han quedat en roba interior per denunciar que les seves condicions laborals i retributives els deixen "en pilotes".

A l’espera que la negociació amb l’ICS i les patronals fructifiqui, el sindicat mèdic celebra que el mateix director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, reconegui que és necessari millorar la situació laboral dels residents i que la vaga "és comprensible", segons ha assegurat aquest dimarts en una entrevista radiofònica.

En aquest sentit, l’organització demana que aquesta comprensió es tradueixi en un "esforç pressupostari addicional" per part del CatSalut perquè la proposta de la part empresarial incorpori un increment retributiu “perceptible” que els MIR valorin com a positiu.