L’Agrupació d’Anestesiòlegs de MC i la Societat Catalana d’Anestesiologia uneixen forces en el XVI Congrés de l’entitat

Agrupació d'Anestesiòlegs de MC al XVI Congrés de la Societat Catalana d'Anestesiologia

Aquests dijous i divendres, 2 i 3 de novembre, la Societat Catalana d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (SCARTD) ha celebrat el seu XVI Congrés a La Factoria Cultural de Terrassa, coincidint amb el 70è aniversari de la creació de l’entitat. Enguany, aquest ha comptat amb un estand informatiu de l’Agrupació d’Especialistes en Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (AEARD) de Metges de Catalunya (MC), constituïda el passat mes de juliol per fer front a les problemàtiques del col·lectiu i donar un major reconeixement a l’especialitat.

Els doctors Josep M. Serra, Pere Miró i Xavier Garcia, tresorer, president i vocal de l’AEARD, respectivament, han assistit a la jornada en representació de l’agrupació per presentar-la i donar-la a conèixer entre els companys d’especialitat, destacant els seus dos grans objectius: la defensa dels drets laborals i retributius dels anestesiòlegs, i la defensa de la bona praxi professional. 

El congrés, concebut com un espai per compartir experiències i coneixement sobre la medicina perioperatòria, la medicina del dolor i el pacient crític, entre d’altres temes, ha suposat un primer pas cap a una col·laboració entre el sindicat mèdic i la Societat Catalana d’Anestesiologia. 

El seu president, el Dr. Xavier Sala, ha volgut afiliar-se a MC i inscriure’s a l’AEARD, obrint camí cap a una unió de forces entre ambdues organitzacions. “Creiem que aquest gest ens permetrà compartir objectius i confiem en que sigui l’inici d’una relació propera i fructífera amb la SCARTD”, manifesta la Junta Gestora de l’Agrupació d’Anestesiòlegs de MC. 

Després d’anys denunciant la manca de professionals d’una especialitat que pateix una precarietat crònica i que es troba amenaçada per centenars de jubilacions previstes a curt termini, MC celebra poder formar part d’un congrés dedicat a reflexionar sobre la complexitat de la professió i a orientar als professionals per ajudar-los a enfrontar-se als reptes. 

Així mateix, el sindicat mèdic convida i encoratja a tots els anestesiòlegs i anestesiòlogues a adherir-se a l’Agrupació –per formar-ne part, cal estar afiliat a MC i emplenar el formulari– per poder seguir sumant forces en la lluita per unes condicions laborals i retributives dignes i adequades a la professió.