MC aconsegueix regularitzar el sou dels metges de família i pediatres eventuals de l’ICS

metges eventuals ICS

A partir de la nòmina del mes de març, els facultatius que ocupen una plaça eventual en l’àmbit d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) durant un període superior a sis mesos veuran incrementat el seu sou gràcies a una reclamació efectuada per Metges de Catalunya (MC) en la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat del proppassat 19 de gener. El sindicat ha aconseguit que aquests professionals percebin el complement d’atenció primària i el complement de desplaçament aplicant els diferents nivells de retribució en funció de la població ponderada de cada equip.

Fins ara, els professionals mèdics contractats com a reforç cobraven l’import mínim dels dos complements perquè no se’ls computava la quantitat de targetes sanitàries individuals (TSI) assignada. Així, amb la demanda de MC, els facultatius que teòricament treballen com a eventuals però que a la pràctica ocupen una plaça estructural no patiran greuges salarials, ja que se’ls assignarà la població ponderada de l’equip i percebran l’import de cada complement que correspongui al seu nivell.

Segons els càlculs del sindicat, amb aquesta modificació del còmput de TSI, els metges i metgesses amb contracte eventual incrementaran les seves retribucions entre 1.500 i 2.500 euros bruts anuals de mitjana. MC destaca que amb aquesta mesura s'aconsegueix un avenç en la dignificació de les condicions laborals d'aquest col·lectiu de treballadors altament qualificats.