MC celebra el decaïment de la ‘llei Aragonès’ que obria la porta a augmentar la privatització de serveis sanitaris

Metges de Catalunya (MC) es felicita per la decisió que ha pres aquest dilluns la comissió d’Economia i Hisenda del Parlament de tombar, amb el vot en contra de tota l’oposició, el dictamen del projecte de llei de contractes de serveis a les persones –coneguda com a llei Aragonès– que obria la porta a una externalització massiva de prestacions sanitàries, socials i educatives públiques. D’aquesta manera, la nova normativa finalitza el seu recorregut i no veurà la llum aquesta legislatura.

El sindicat ha expressat, en reiterades ocasions, el seu rebuig al polèmic projecte de llei, en entendre que el Govern pretenia “construir una autopista lliure d’impediments legals per privatitzar el sistema sanitari públic a marxes forçades”. Des d’un primer moment, l’organització ha defensat que la gestió pública és la “millor fórmula de prestació de serveis bàsics i fonamentals per a la ciutadania”, com la sanitat, i ha advertit que la contractació a tercers amb ànim de lucre és una “via per transferir recursos públics al sector privat”.

Després del decaïment de la llei Aragonès, MC espera que el nou executiu que sorgeixi de les futures eleccions al Parlament “no cometi el mateix error i blindi el sistema sanitari públic de l’onada privatitzadora que amenaça els serveis públics des de fa dècades”.

La llei de contractes de serveis a les persones va ser impulsada pel conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, en l’anterior legislatura. La intervenció de l’autonomia, amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part del govern espanyol, va aturar la nova regulació i, a finals de 2018, l’actual vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va tornar a defensar-la al Parlament.