MC critica la intenció de Salut de transferir més competències al metge de família per reduir les visites a l’especialista

Metges de Catalunya (MC) critica la intenció del Departament de Salut de transferir més competències al metge de família per reduir les visites a l’especialista, atès que el facultatiu de l’atenció primària ja està desbordat.

El sindicat acusa la consellera de Salut, Marina Geli, de generar més confusió i malestar entre els facultatius de l’atenció primària amb la presentació del Pla d’innovació de l’atenció primària i de salut comunitària 2007-2010. Per a MC, aquest és un pla virtual replè de vaguetats que encara està per redactar.

L’organització denuncia que Salut pretén desvestir un metge per vestir-ne un altre, sense afrontar amb rigor la sobresaturació de les consultes. En aquest sentit, insta la consellera a explicar de quina manera el metge de família pot assumir més funcions assistencials, si actualment atén una mitjana de 50 visites diàries, quan la xifra recomanada és de 25 per disposar del temps assistencial òptim.

Metges de Catalunya exigeix al Departament de Salut que elabori amb urgència un registre dels metges especialistes que treballen a la sanitat pública, amb l’objectiu de dissenyar un pla de recursos humans adequat a l’augment de targetes sanitàries. Per al sindicat, és imprescindible conèixer quins especialistes té el sistema per redistribuir o ampliar la plantilla, en funció de les demandes assistencials territorials i del catàleg de prestacions.