MC demana millorar el salari del MIR a Catalunya, actualment lluny del màxim estatal

dijous, 18 març, 2010

Metges de Catalunya (MC) demana millorar els salaris dels metges interns residents (MIR) que exerceixen a Catalunya, després que un estudi de la Confederación Estatal de Sindicatos Médicos (CESM) hagi revelat que les retribucions dels MIR catalans estan lluny del màxim estatal.

Segons l’informe comparatiu “Retribuciones de los MIR españoles en el año 2009” el metge resident a Catalunya cobra 172.762,48 euros bruts durant els cinc anys d’especialització (guàrdies incloses), mentre que el MIR a Castella-la Manxa percep 195.463,24 euros anuals.

Si es comparen els salaris de les 17 comunitats autònomes en funció dels anys de residència, el MIR català se situa entre la sisena i l’onzena posició. La diferència màxima es dóna en el darrer any d’especialització, en què un resident català ingressa 7.838,3 euros menys que un castellanomanxec.

MC considera il·lògic aquestes diferències retributives, sobretot tenint en compte que les condicions d’accés i les exigències formatives dels MIR són iguals en tot el Sistema Nacional de Salut (SNS).

Per aquest motiu, el sindicat demana que s’equiparin els salaris dels metges residents a Catalunya als de Castella-la Manxa, Navarra o Euskadi i, d’aquesta manera, s’adeqüi el seu reconeixement professional a l’alt nivell formatiu i assistencial dels centres catalans.

Segons MC, aquest esforç no servirà de res si, posteriorment, no es desenvolupa una política d’incentivació que eviti la fugida dels metges que s’han format a Catalunya a altres comunitats autònomes.