Metges de Catalunya (MC) ha inaugurat aquest gener una nova plataforma de formació continuada en línia, anomenada Campus Metges, que pretén convertir-se en un punt de trobada per a l’empoderament dels facultatius i les facultatives del sistema sanitari català. Aquest espai virtual incorpora noves eines de gestió i comunicació que permeten oferir una formació 24/7 (a qualsevol hora, tot l’any), trencant les barreres geogràfiques i temporals entre l’organització i la professió mèdica.
Per al secretari de Transformació Digital, Nous Projectes i Serveis de MC, Ramon Sarrias, el disseny del Campus Metges, encara en fase de proves, “ha de permetre generar línies formatives que vagin més enllà de les sessions teòriques i els tallers puntuals, i crear veritables àmbits d’adquisició de competències validades per la comunitat científica”.
Així, el sindicat anirà incorporant progressivament àrees de debat i zones de treball transversals que facilitin l’intercanvi de coneixements, i afavoreixin la comunicació i la reciprocitat d’experiències entre professionals de la medicina, amb la màxima seguretat informàtica.
A les temàtiques clàssiques de la formació mèdica, l’organització incorporarà noves disciplines relacionades amb el benestar emocional, els drets i els deures del personal facultatiu, i l’administració i les lleis. A més, abordarà qüestions més socials, però que incideixen igualment en l’activitat professional dels metges i les metgesses com és el cas de la igualtat, la teleassistència i les e-consultes.
D’altra banda, el Campus Metges oferirà també formació sindical adreçada exclusivament als delegats i les delegades de MC. Aquesta se centrarà en augmentar les seves competències per tal de millorar la defensa, l’assessorament i la representació del personal mèdic. En aquest sentit, proposarà matèries laborals, de representació, lideratge i negociació, així com d’estudi i interpretació de noves tecnologies i anàlisi de dades.