MC prepara una segona edició del curs de formació sobre dermatologia: “Les quatre hores de la sessió s’han quedat curtes”

Curs de formació sobre dermatologia

Aquest dimarts, 20 de febrer, s’ha realitzat un curs de formació a la seu de Metges de Catalunya (MC) per actualitzar els coneixements en dermatologia d’una manera dinàmica i distesa de la mà del dermatòleg Jaume Notario Rosa, cap de servei de l’especialitat a l’Hospital Universitari de Bellvitge i professor associat en Dermatologia a la Universitat de Barcelona. 

“Les quatre hores del curs s’han quedat curtes”, ha manifestat un dels presents, que destaca que no ha estat una classe magistral ni una sessió reglada sobre les patologies dermatològiques més habituals, sinó que s’han tractat qüestions difícils de trobar i que no es poden conèixer a partir de llibres acadèmics, amb exemples que estan fora de l’academicitat. 

En aquesta primera sessió del curs, el Dr. Notario ha revisat les lesions elementals dermatològiques, ha parlat dels diagnòstics diferencials de síndromes dermatològiques, de la identificació de les manifestacions dermatològiques de patologies sistèmiques, i dels tractaments actuals més eficients, centrant-se sobretot en els casos més freqüents en l'atenció primària. “És molt interessant poder conèixer els productes que hem de prioritzar per tractar determinades patologies i quins d’aquests estan finançats, així com poder aprendre trucs i fórmules magistrals sobre els que són més eficients”, apunta un assistent al curs.

La sessió va despertar un gran interès tan bon punt va ser anunciada –l’aforament es va emplenar poques hores després de ser publicitat– i el grau de satisfacció dels assistents un cop acabada ha estat excel·lent, de manera que el sindicat ja prepara una segona edició del curs de la qual properament n’anunciarà la data.