MC promou eleccions sindicals per escollir els representants dels MIR a l'ICS

dijous, 26 novembre, 2020
Eleccions MIR ICS

Com ja va fer l’any 2015, Metges de Catalunya (MC) ha activat el procés electoral perquè els metges interns residents (MIR) que treballen a l’Institut Català de la Salut (ICS) escullin els seus representants sindicals per als comitès de l’empresa pública.

Per ara, el sindicat ha iniciat als comicis de dos hospitals (Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i Hospital Universitari de Bellvitge) i cinc àmbits territorials d’atenció primària (Barcelona, Catalunya Central, Metropolitana Sud, Girona i Tarragona). Tanmateix, l’organització promourà l’organització de candidatures a la resta de centres hospitalaris i àmbits d’atenció primària de l’entitat sanitària.

L’objectiu de MC és continuar oferint als residents un espai propi i directe de negociació de les seves condicions professionals, laborals i retributives, així com de resolució dels conflictes del col·lectiu en l’àmbit de treball, amb el suport del sindicat. De la mateixa manera, el propòsit és que els representants dels MIR vetllin, des dels comitès d’empresa, pel compliment de les mesures acordades amb l’ICS el passat 22 d’octubre que van posar fi a la vaga protagonitzada pels facultatius en formació després de 12 jornades de mobilitzacions.

Les eleccions se celebraran previsiblement a finals del proper mes gener.