Metges de Catalunya adverteix a la consellera de Sanitat que no acceptarà discriminacions en les jubilacions

Metges de Catalunya (MC) adverteix a la consellera de Sanitat, Marina Geli, que no acceptarà que s'apliquin mesures discriminatòries a l'hora de jubilar el facultatiu més gran de 65 anys que treballa actualment en els hospitals i centres d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS).

La Llei de l'Estatut Marc, aprovada pel Congrés i que va entrar en vigor el mes de desembre passat, modifica l'edat de jubilació obligatòria que passa dels 70 als 65 anys, tot i que preveu la prolongació voluntària fins als 70 anys, si el servei de salut ho autoritza "en funció de les necessitats organitzatives".

El sindicat recorda a Geli que els termes d'aquesta aplicació s'han de consensuar en la mesa sectorial de Sanitat i que, en cap cas, acceptarà mesures discriminatòries per especialitats o per col·lectius mèdics.

L'Assessoria Jurídica de Metges de Catalunya ha elaborat un imprès perquè el facultatiu que vulgui continuar treballant fins als 70 anys, ho pugui sol·licitar (ampliar aquesta informació clicant aquí).