Metges de Catalunya adverteix a Salut que el conflicte en l’atenció primària no es resol amb l’ajornament de l’ampliació dels horaris dels CAP

Metges de Catalunya adverteix al Departament de Salut que el conflicte en l’atenció primària no es resol amb la decisió d’ajornar l’ampliació dels horaris dels centres assistencials. El sindicat considera que la moratòria sine die de la implantació d’aquesta mesura només suposa “no tirar gasolina a un foc que ja és encès” i que ara és el moment d’acabar amb la sobresaturació dels Centres d’Atenció Primària (CAP).

En aquest sentit, MC es referma en la seva posició i demana a la consellera de Salut, Marina Geli, que compleixi els acords que estableixen un contingent màxim de 1.500 pacients per metge de família i 1.000 per pediatre, així com un límit de 25 consultes diàries. A més, el sindicat subratlla la necessitat que el metge pugui dedicar dos terços de la jornada laboral a l’assistència directa i l’altre terç a formació continuada, recerca i docència.

Per a l’organització sindical, l’aplicació dels nous horaris dels CAP, impulsada pel gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), Francesc José María i frenada per la titular de Salut, Marina Geli (fotografies), implicaria una càrrega de treball addicional difícilment assumible amb les condicions actuals i, alhora, suposaria un entrebanc més per conciliar la vida familiar amb la laboral.

D’altra banda, Metges de Catalunya censura l’actuació de la gerència de l’ICS que ha cessat el director de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Raval Sud de Barcelona, Jaume Morató, per expressar per escrit la seva opinió sobre els problemes laborals i assistencials que implicaria l’ampliació de l’horari dels CAP i reclama la seva restitució immediata.