Metges de Catalunya aplaudeix l’augment de 100 noves places universitàries de Medicina a partir del curs 2008/09

dijous, 19 juliol, 2007

Metges de Catalunya (MC) aplaudeix l'anunci fet per la comissionada d'Universitats i Recerca, Blanca Palmada, d'augmentar en 100 noves places universitàries els estudis de Medicina a partir del curs 2008/09, encara que reconeix que aquesta mesura no serà suficient per pal·liar el dèficit de facultatius que hi ha a la sanitat catalana.

Malgrat tot, el sindicat considera que la decisió és especialment oportuna, perquè el final del cicle formatiu dels metges que començaran els seus estudis el 2008 coincidirà amb la jubilació massiva de gran part de la plantilla mèdica que actualment té més de 55 anys.

No obstant això, MC adverteix que aquest increment no servirà de res, si en els propers anys no es creen més places i no s'apliquen mesures complementàries per harmonitzar la demanda dels estudis de Medicina amb la necessitat real de professionals de la salut.

En aquest sentit, l'organització sindical reclama un augment progressiu de les places de metges interns residents (MIR) en formació, sobretot tenint en compte que el curs vinent les universitats catalanes de Medicina oferiran les mateixes places que aquest curs 2006-07, mentre que a la resta de l'Estat l'increment mitjà és del 5,5%.

Metges de Catalunya assenyala que totes les parts implicades en la planificació sanitària han de remar en la mateixa direcció i reclama al Departament de Salut un pla de recursos humans que adeqüi les plantilles a l'increment de la demanda sanitària.

Així mateix, insta Salut a elaborar un registre centralitzat de metges especialistes, per conèixer quines són les especialitats més deficitàries en el sistema i, d'aquesta manera, poder ajustar l'oferta de places MIR.