Metges de Catalunya considera “injust” que les mesures per reduir el dèficit sanitari recaiguin sobre els salaris mèdics

dijous, 13 maig, 2010

Metges de Catalunya (MC) considera injust que les mesures per reduir el dèficit sanitari, anunciades ahir pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, recaiguin sobre els salaris mèdics amb una rebaixa del 5% i la congelació per al 2011, en comptes de plantejar una reforma profunda d’una Administració sanitària hipertrofiada.

El sindicat creu que Zapatero ha optat per la solució més fàcil en retallar els salaris dels facultatius, però no s’ha atrevit a renovar una sanitat excessivament gerencial i burocratitzada que genera una despesa absurda i innecessària.

Subratlla que el metge és molt conscient de la delicada situació econòmica de la sanitat pública, tot i que adverteix que li serà molt difícil d’entendre que ha de pagar els plats trencats del dèficit públic, sobretot quan la qualitat assistencial es manté gràcies al seu sobreesforç i a la seva professionalitat.

MC també expressa el seu temor pels efectes que pugui tenir el pla d’ajust econòmic sobre la gestió dels recursos humans i alerta que la sanitat difícilment serà sostenible, si es retallen les plantilles mèdiques.

D’altra banda, es mostra partidari de reduir el preu dels medicaments que encara conserven la patent, però considera que la decisió d’adaptar els envasos dels fàrmacs a la duració del tractament arriba massa tard.

Finalment, el sindicat exigeix al Govern de la Generalitat que concreti, al més aviat possible, com adaptarà el pla d’ajust econòmic de Zapatero a la sanitat catalana i reclama diàleg amb els representants del col·lectiu mèdic.