Metges de Catalunya presenta a l’ICS 700 signatures en contra de la integració obligatòria del metge de contingent i zona

Metges de Catalunya (MC) ha presentat a l’Institut Català de la Salut (ICS) 686 signatures en contra de la integració obligatòria dels 1.400 metges de contingent i zona, mentre un centenar de delegats sindicals es manifestaven davant de la seu d’aquest organisme a Barcelona per expressar el seu rebuig al procés.

El sindicat s’oposa a la decisió de l’ICS d’integrar per força aquest col•lectiu en el model sanitari reformat, ja que considera que l’Administració no pot obligar el metge a acceptar unes condicions laborals que no es corresponen amb la plaça que va obtenir per concurs oposició fa més de vint anys.

MC defensa la voluntarietat basant-se en la Llei de l’Estatut Marc del personal sanitari i en l’acord de la Mesa de Negociació de Sanitat de 1992. Si finalment l’Institut Català de la Salut dóna llum verda a la integració obligatòria, el sindicat portarà el cas als tribunals.