Metges de Catalunya, una història de compromís amb la professió, la salut i el país

dimarts, 26 febrer, 2013

Metges de Catalunya (MC) té una història gairebé centenària. El sindicat mèdic català, fundat el 1920, és un dels més antics del continent europeu. Amb motiu d’aquesta longevitat, no exempta de sotracs, l’organització ha recollit la seva història en el llibre “El sindicat de Metges de Catalunya. Un exemple de perseverança en la defensa de la medicina i el país” (Editorial Afers, 2012), que es presentarà el proper dimecres 6 de març al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB).

Per explicar la trajectòria de MC des de la seva creació fins els nostres dies, el sindicat ha comptat amb la investigació del doctor en història contemporània, Josep Lluís Martin i Berbois, autor del llibre, i amb els pròlegs del catedràtic Josep Maria Solé i Sabaté i del president de MC, Albert Tomàs i Torrelles.

En un ingent treball de documentació, l’historiador relata la rellevància social i política que va suposar la creació del sindicat de metges en el context de recuperació de les institucions catalanes, tant en temps de la Mancomunitat de Catalunya com de forma molt especial durant la Segona República, quan les propostes dels professionals agrupats a l’entorn de MC van contribuir a millorar l’organització sanitària i els hàbits de salut de la societat catalana.

La presentació del llibre tindrà lloc el dimecres 6 de març, a les 19.30 hores, a la sala d’actes del COMB. L’acte estarà presidit pel secretari de Participació Social i Local en Salut de la Generalitat de Catalunya, Francesc Sancho, i comptarà amb la participació del president del COMB, Miquel Vilardell, el president de MC, Albert Tomàs, i l’autor, Josep Luís Martin i Berbois.

Els afiliats que vulguin assistir a l’acte de presentació han de posar-se en contacte amb el sindicat trucant al telèfon 93 265 11 77, o per correu electrònic a l'adreça info@metgesdecatalunya.cat.

El llibre d’història de MC ja es troba disponible a les llibreries i també per compra online.

Programa de l'acte