Metges de Catalunya, únic sindicat que rebutja la proposta de pacte presentada per l’ICS sobre l’ampliació dels horaris dels CAP

Metges de Catalunya (MC) ha estat l’únic sindicat que ha rebutjat aquesta proposta de pacte presentada per l’Institut Català de la Salut (ICS) sobre l’ampliació dels horaris dels Centres d’Atenció Primària (CAP), durant una reunió que s’ha celebrat aquesta setmana i a la qual han assistit les organitzacions sindicals representades en la Mesa Sectorial de Sanitat, la directora de Recursos Humans de l’ICS, M. Luz Bataller, i directius dels Serveis d’Atenció Primària (SAP) de Barcelona i de la seva àrea metropolitana.

A la trobada, convocada de manera precipitada i sense ordre del dia, l’ICS ha presentat un escrit que només recull el procediment per a l’aplicació dels nous horaris dels CAP, però no planteja cap mesura per reduir la pressió assistencial. Aquesta document es traslladarà a la Mesa Sectorial per a la seva aprovació.

La proposta de l’ICS assenyala que la jornada de treball del personal sanitari es podrà fer de dilluns a divendres “entre les 8.00 i les 21.00 hores”, mitjançant un “acord voluntari entre els professionals i la direcció de l’Equip d’Atenció Primària (EAP)”. Així mateix, subratlla que aquest procés ha de finalitzar “abans del 31 de desembre de 2007” per garantir l’aplicació dels nous horaris a partir de l’1 de gener de 2008.

Aquesta urgència per aplicar la mesura promoguda pel gerent de l’ICS, Francesc José María, es contradiu amb les declaracions de la consellera de Salut, Marina Geli, de fa uns dies, en què anunciava una moratòria indefinida de l’ampliació horària dels CAP.