Nou avantatge per als afiliats de MC: pòlissa de responsabilitat civil gratuïta per cobrir les actuacions externes a l’àmbit laboral

Pòlissa de responsabilitat civil gratuïta pels afiliats de MC

Metges de Catalunya (MC) ha fet un nou pas endavant en els serveis i avantatges que ofereix al personal facultatiu i, des de l’1 de gener de 2024, totes les persones afiliades al sindicat compten amb una pòlissa de responsabilitat civil (RC) professional totalment gratuïta que els ofereix cobertura econòmica en les actuacions assistencials dutes a terme fora de l’àmbit de treball.

L’organització ha arribat a un acord amb l’asseguradora Furness Insurance Services a través de la corredoria d’assegurances Brokers 88 per oferir als membres de MC que estiguin en actiu una assegurança, sense cap cost extra, que els proporciona total tranquil·litat a l’hora de prestar assistència de primers auxilis en qualsevol espai públic o privat que no sigui el propi de l’entorn laboral. El capital assegurat és de 150.000 euros per cada persona afiliada. 

A més, la pòlissa té efecte retroactiu des de l’1 de gener de l’any 2023 i no té cap mena de franquícia, de manera que el cost serà zero independentment de l’import d’una possible sanció. Així doncs, a partir d’ara, els afiliats i afiliades de MC no necessiten cap altra pòlissa de responsabilitat civil, a excepció d’aquells que fan activitat privada, els quals en necessiten una per cobrir les actuacions realitzades per compte propi.

A La teva llibreria del Portal de l’Afiliat, dins l’apartat Les teves assegurances, ja està disponible per descarregar el certificat de responsabilitat civil professional sanitària. En cas que un afiliat o afiliada necessiti fer ús d’aquesta pòlissa, es pot posar en contacte amb el sindicat per rebre la informació sobre el procediment a seguir.

RCP MIR
Aquesta assegurança gratuïta per als afiliats s’afegeix a la pòlissa que el sindicat ofereix, també sense cost, als metges i metgesses interns residents durant tot el seu període de formació sanitària especialitzada. Aquesta, però, està dissenyada per a les necessitats específiques dels MIR, i els permet estalviar-se més de 1.500 euros durant els anys de residència.