Objectiu 2023: 25% del pressupost de Salut per a l’atenció primària

Campanya 25% AP

Metges de Catalunya (MC) i la resta d’entitats que donen suport a la campanya ‘25% Atenció Primària Ja’, promoguda per Amnistia Internacional Catalunya per reclamar que 25% del pressupost de Departament de Salut es destini a l’atenció primària, volen assolir el seu objectiu en els comptes de la Generalitat de Catalunya de l’any 2023. Perquè la reclamació compti també amb el suport de la població, les organitzacions estan recollint signatures d’adhesió a la campanya a través de la pàgina web 25atencioprimaria.org.

Els portaveus de les entitats promotores s’han reunit amb diferents grups parlamentaris per traslladar-los la “urgència” d’incrementar els recursos destinats al primer nivell assistencial davant la sobrecàrrega de treball dels professionals i la saturació “crònica” dels centres. Així, sol·liciten que amb el 25% del pressupostari es prioritzi la millora de les condicions laborals i retributives del personal i les noves contractacions.

A més de la recollida de signatures, la campanya també s’ha fet extensiva als consistoris municipals. Diversos ajuntaments (Sabadell, Sant Cugat, L’Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès, Reus, etc.) han aprovat mocions que insten el Govern a assignar el 25% del pressupost sanitari a l’atenció primària.