Quatre noves sentències donen la raó a MC i obliguen a abonar la guàrdia com a hora ordinària a la xarxa concertada

L’Hospital de Sant Pau de Barcelona, l’Hospital de Mollet i l’Hospital de Palamós hauran d’abonar a 61 facultatius les hores de guàrdia de presència física que superen la jornada ordinària de 1.826 hores anuals d’acord amb el valor de l’hora ordinària, segons quatre sentències –dues de les quals contra l’Hospital de Palamós– favorables a Metges de Catalunya (MC).

Els jutges tornen a donar la raó al sindicat i dictaminen que el preu hora de la jornada complementària d’atenció continuada (guàrdia) equival, com a mínim, al preu hora ordinària de treball, que resulta de dividir la suma de tots els conceptes salarials inclosos en la nòmina per la jornada ordinària anual establerta en el conveni de la xarxa sanitària concertada.

Els magistrats consideren que la controvèrsia que se suscita entre els facultatius i les empreses “ja és antiga i, per aquest motiu, ja ha estat completament resolta per la jurisprudència del Tribunal Suprem i per la mateixa doctrina de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)”.

Les quantitats a abonar pels hospitals de Sant Pau, Mollet i Palamós comprenen diferents exercicis entre els anys 2005 i 2010, segons les demandes presentades. No obstant això, les empreses denunciades encara poden presentar recurs a la Sala Social del TSJC.