Sindicats i patronals reclamen a Pere Aragonès que prioritzi la consolidació dels fons COVID al pressupost de Salut

Protestat SISCAT

Els sindicats Metges de Catalunya (MC), CCOO, UGT i Sindicat d’Infermeria (SATSE), i les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), com a representants majoritaris de la sanitat pública, han enviat aquest dimecres una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, mostrant la seva preocupació per la "manca de determinació per consolidar els recursos o fons COVID-19 en els Pressupostos Generals de l’Estat del 2022, i com això impactarà en l’escenari econòmic de Salut".

Els agents socials i les entitats empresarials demanen a Aragonès que prioritzi la consolidació d’aquests fons per la "urgent necessitat de recuperar l’equitat d’accés al sistema, la seva capacitat diagnòstica i de tractament per no agreujar les desigualtats als col·lectius més vulnerables".

Garantir la disponibilitat dels recursos addicionals provinents de l’Estat és "clau" i "inajornable" per assegurar l’accés a una sanitat pública de qualitat i perquè "està en joc la pau social". En aquest sentit, avisen que "serà del tot insostenible recuperar l’activitat i demanar un nou esforç a uns professionals esgotats i amb unes càrregues de treball excepcionals que reclamen reforçar les plantilles i millorar les condicions laborals".

Per tot això, sindicats i patronals també demanen al president de la Generalitat una reunió urgent per "concretar escenaris i calendaris".