Metges de Catalunya defensa un conveni franja per al personal mèdic en la constitució de la Mesa Social que ha d’acordar un marc laboral comú

dijous, 29 juliol, 2004

Metges de Catalunya (MC) ha defensat un conveni franja específic per al personal mèdic en la constitució de la Mesa Social que ha de redactar un acord marc per a tots els treballadors del sistema sanitari català. Aquesta iniciativa ja ha topat amb l’oposició dels sindicats de classe que pretenen establir un acord global de mínims.

El sindicat ha proposat la necessitat d’equiparar les condicions laborals i professionals dels facultatius de la sanitat pública i concertada i d’unificar el concepte de jornada laboral, d’acord amb la directiva europea que regula el temps de treball i de descans.

També ha plantejat la conveniència de definir uns criteris únics d’homologació i d’acreditació de la carrera professional per a tot el sector i d’establir un sistema de formació continuada de qualitat.

MC ha rebut amb satisfacció la constitució, aquest matí, de la Mesa Social, en la qual estan representats els sindicats majoritaris i les patronals sanitàries, ja que suposa una oportunitat per millorar el sistema en termes de qualitat, de sostenibilitat i d’humanització.

La mesa, presidida per l'expresidenta de Renfe Mercè Sala (en la fotografia, entre la consellera de Salut, Marina Geli, i el secretari general del sindicat, Patricio Martínez), s’ha proposat d’assolir un acord en el termini d’un any. La propera reunió tindrà lloc el 28 de setembre.