Metges de Catalunya (MC) reclama al Departament de Salut que redueixi el nombre de membres que integren el Consell de la Professió Mèdica per afavorir la seva operativitat i que s'hi incorpori un representant dels metges en formació (MIR), en el document d'al·legacions que el sindicat ha presentat al l'esborrany d'ordre de creació d'aquest nou òrgan, sorgit arran de la vaga de facultatius.
MC demana també que es concreti la representació sindical amb la presència única de tres organitzacions, tal com es va acordar en l'acte de final de vaga: Metges de Catalunya y els dos sindicats més representatius a Catalunya, que es repartiran les cadires segons els metges que tinguin afiliats.
D'altra banda, el sindicat proposa que es modifiqui la redacció de l'article relatiu als acords adoptats per les dues meses de treball (laboral i professional) del consell. L'esborrany d'ordre preveu que aquests acords "han de ser sotmesos a discussió i aprovació del Consell de la Professió Mèdica", mentre que MC proposa que "siguin sotmesos a ratificació".
En les al·legacions, Metges de Catalunya critica la discriminació positiva que rep la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), l'expresident de la qual és actualment el director de la Divisió d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS).
Segons l'esborrany, la CAMFiC és l'única societat científica integrada en l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears que tindrà representació pròpia en el Consell de la Professió Mèdica. El sindicat creu que la pervivència d'aquesta discriminació posa en perill tot el consell, ja que "no ofereix suficient seguretat jurídica i podria ser motiu d'impugnació per part dels discriminats".