Vaga indefinida a l'Hospital Dos de Maig de Barcelona

El comitè d'empresa de l'Hospital Dos de Maig de Barcelona, del qual forma part Metges de Catalunya (MC), ha convocat una vaga indefinida, a partir del 3 de desembre, per reclamar al Consorci Sanitari Integral (entitat gestora del centre) l'abonament de les quantitats rebudes per harmonitzar les condicions salarials dels 600 treballadors de l'hospital, dels quals 140 són facultatius.

Alhora, la plantilla ha sol·licitat la mediació de la Conselleria de Treball perquè intervingui en el conflicte i desbloquegi l'actitud immobilista de l'empresa que es nega a parlar amb els treballadors.

El personal del centre ja ha protagonitzat dues jornades de vaga de 24 hores per exigir els repartiment dels 780.000 euros que l'hospital ha rebut del CatSalut per equiparar salarialment els treballadors de l'Hospital Dos de Maig amb la resta de professionals dels hospitals de la xarxa pública.

Aquestes mobilitzacions que es feien tots els dimecres, des del passat 5 de novembre, s'han desconvocat per iniciar l'aturada indefinida a partir del 3 de desembre.