48 milions d'euros per al nou model retributiu dels metges de l'ICS

dijous, 31 octubre, 2002

CEMSATSE (Sindicat de Metges de Catalunya i Sindicat d'Infermeria) i CCOO han acordat amb l'Institut Català de la Salut (ICS) el nou model retributiu per als metges d'hospital i d'atenció primària. L'acord preveu repartir uns 48 milions d'euros, des d'ara i fins al 2006, que es destinaran a la implantació de la carrera professional, d'accés voluntari i individual, i a l'establiment d'una retribució variable per objectius assolits.

Després de nou mesos de negociació, la matinada del passat 30 d'octubre es va signar l'acord sobre el nou model retributiu que permetrà als facultatius estatutaris fixes i als interins de l'ICS, adscrits a centres propis i a centres gestionats per entitats alienes, millorar el seu salari.

L'acord, que es desplegarà des d'ara i fins el 2006, manté l'import global de les retribucions fixes i augmenta notablement les retribucions variables, en concepte de carrera professional i del compliment d'objectius prèviament fixats.

En aquest sentit, el secretari general del SMC-CESM, Patricio Martínez, senyala que per primer cop, al metge, se li pagarà "pel que és, pel que fa i per com ho fa". "Aquesta era una antiga reivindicació del nostre sindicat i per fi l'hem aconseguit". Martínez destaca la important partida econòmica que s'invertirà i afirma que es tracta "de la major dotació addicional que l'Administració ha destinat mai per a la millora salarial del facultatiu".

La carrera professional, que serà d'accés voluntari i individual, reconeixerà i estimularà la trajectòria del metge, valorant la seva activitat assistencial, la seva formació, la seva activitat docent i de recerca i el seu compromís amb l'organització.

Aquest sistema s'estructurarà en cinc nivells, segons els anys d'antiguitat, i tindrà una progressió únicament ascendent. És a dir, una vegada el facultatiu tingui un nivell, aquest no el podrà perdre durant la seva vida professional.

A més, el metge tindrà la possibilitat d'accedir a un complement retributiu variable vinculat al compliment d'uns objectius individuals i de grup prèviament fixats.

Finalment, cal destacar que l'acord preveu reduir el nombre de targetes sanitàries del metge de primària fins a les 1.900 i, en el cas del metge pediatre, entre les 1.000 i les 1.200.

Des d'aquí, podeu accedir al resum del document signat entre l'ICS i els sindicats CEMSATSE i CCOO.