Informació sobre com sol·licitar a l’ICS la prolongació de l’exercici professional fins als 70 anys

divendres, 1 agost, 2008

Metges de Catalunya (MC) ha elaborat un nou model de sol·licitud perquè els facultatius puguin demanar a l'Institut Català de la Salut (ICS) la prolongació de l'exercici professional fins als 70 anys, d'acord amb el que preveu la Llei de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

El metge que vulgui continuar en el servei actiu després de complir els 65 anys ha d'emplenar aquest formulari i presentar-lo en el registre del seu centre de treball o en el registre central de l'ICS, juntament amb un certificat mèdic oficial que acrediti que "reuneix la capacitat funcional necessària per exercir la professió de metge i desenvolupar les activitats pròpies del seu nomenament de facultatiu de l'Institut Català de la Salut".

La persona interessada ha de registrar per duplicat ambdós documents, sis mesos abans de complir els 65 anys. Si l'ICS li denega la petició o bé no li respon transcorreguts tres mesos des de la data de presentació de la sol·licitud, l'afectat s'haurà d'adreçar a l'Assessoria Jurídica del sindicat, on se li informarà de les actuacions a seguir.