MC no assisteix a l’inici de les negociacions del nou conveni XHUP i reitera la petició d’una mesa mèdica

dijous, 15 octubre, 2009

Metges de Catalunya (MC) no va assistir ahir a l’inici de les negociacions del VIII conveni col·lectiu de la xarxa sanitària concertada (XHUP), perquè no reconeix aquest òrgan com la mesa de negociació única per als facultatius. El sindicat reclama, una vegada més, poder negociar directament amb les patronals les condicions laborals i professionals pròpies dels facultatius.

D’aquesta manera, MC formalitza el seu abandonament de la negociació col·lectiva, tal com va anunciar a finals de juny, després que la composició de la mesa li atorgués dos dels 30 representants, malgrat comptar amb un 95% de l’afiliació mèdica del sector.

Tot i admetre que la mesa de negociació col·lectiva és legal i legítima, el sindicat considera que alguna cosa falla, quan les regles del joc deixen al marge l’organització que aglutina la major part de l’afiliació mèdica.

Apel·lant a aquesta força, MC creu que té el suport suficient per representar els metges i negociar les seves condicions laborals i professionals sense la interferència dels sindicats no mèdics UGT i CCOO, als quals culpa de bloquejar sistemàticament qualsevol iniciativa de millora per al col·lectiu, amb el vistiplau de les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH) i Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC).

El sindicat també acusa el Departament de Salut de consentir, amb la seva inoperància activa i interessada, aquest front comú contra les reivindicacions mèdiques, sovint corroborades a posteriori per sentències judicials.