El 69% dels facultatius de la xarxa sanitària concertada es manté en vaga i exigeix l’obertura de negociacions

Els facultatius de la xarxa sanitària concertada han demostrat en el cinquè i últim dia de vaga que la seva determinació i capacitat de mobilització es manté intacta. El 69% dels professionals mèdics del sector han secundat aquest divendres l’aturada convocada per exigir a l'Administració i a les patronals sanitàries Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES) que s’asseguin a negociar amb Metges de Catalunya (MC) les millores assistencials, laborals i retributives que reclama el personal facultatiu dels hospitals, centres d’atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental concertats amb el Servei Català de la Salut (CatSalut).

El sindicat mèdic subratlla que la indignació dels metges i metgesses de la xarxa concertada “ha anat creixent” durant els cinc dies de vaga i estan disposats a seguir “en peu de guerra” si no es troben solucions per a les seves reivindicacions.

Aquest matí, més de 500 facultatius s’han manifestat pels carrers de Terrassa en la darrera protesta de la setmana de mobilitzacions. El president del sector d'hospitals concertats de MC, Xavier Lleonart, ha llegit un manifest davant l’Ajuntament de la ciutat i ha assegurat, en una atenció als mitjans de comunicació, que confia en les paraules del director del CatSalut, Adrià Comella, que ha anunciat que, després d’arribar a un acord amb el sindicat per resoldre el conflicte de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS), instarà les patronals sanitàries a negociar amb els representants del col·lectiu mèdic.

Amb tot, Lleonart ha avisat que si l’anunci “no es tradueix de manera ràpida en un marc explícit de negociació”, l’organització reprendrà les mobilitzacions. En aquest sentit ha qualificat de “greuge” que el Govern no hagi negociat amb els metges de l’àmbit concertat que representa el 80% dels llits hospitalaris i el 20% de l'atenció primària a Catalunya.

D’altra banda, Lleonart ha celebrat l’acord assolit en el primer nivell assistencial de l’ICS, però ha afirmat que seria “incomprensible” que l’aplicació del pacte generi desigualtats en les condicions de l’atenció que es presta als pacients en els centres d’atenció primària públics i concertats. “No es pot entendre que, en funció del codi postal, l’assistència sigui de més o menys qualitat”, ha asseverat.

Un delegació de representants de MC, encapçalada pel seu president, Jordi Cruz, ha estat rebuda pels membres del consistori egarenc que han mostrat el seu suport a les demandes dels facultatius.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres, Eva Martínez i Laia Calaf