Els professionals sanitaris exigeixen al govern espanyol una rectificació per evitar la “desprotecció total” dels treballadors

Els sindicats professionals de la sanitat catalana, Metges de Catalunya (MC), Sindicat d’Infermeria (SATSE), Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) i la Unió Sindical de Tècnics Superiors Sanitaris de Catalunya (FESITESS-Catalunya), exigeixen al govern espanyol que rectifiqui el nou pla de retallades per reduir el dèficit, aprovat pel Consell de Ministres el passat 13 de juliol, ja que crea un escenari d’“extrema gravetat”, on la desprotecció dels treballadors públics és “pràcticament total”.

Les quatre organitzacions consideren que les retallades tenen una incidència greu en un sector clau per a la societat com el de la salut, repercutint negativament sobre els serveis assistencials que reben els ciutadans. Per aquest motiu, han decidit unir-se en bloc per defensar un sistema sanitari públic, universal i de qualitat.

En un manifest, acusen l’executiu central i també  l’autonòmic de “desmantellar” l’estat del benestar i de “criminalitzar” els empleats que el fan possible. “Els treballadors que garanteixen el funcionament i la qualitat dels serveis públics es troben ja sota mínims”, lamenten els sindicats professionals sanitaris, davant el nou paquet de reformes de l’Estat que incrementa les retallades aplicades pel Govern de la Generalitat des de 2010.

“La minva econòmica acumulada i la pèrdua de drets socials dels empleats públics està provocant un retrocés de 30 anys en el model de relacions laborals”, alerten. Per tot això, exigeixen la rectificació d’unes reformes “ineficaces” que comportaran “més recessió, més atur, més dèficit i el deteriorament absolut de la realitat laboral”.

Per als quatre sindicats, la reforma ha de començar per regular les estructures i les normes que han fet possible la “corrupció” en l’àmbit públic i financer, mitjançant el debat parlamentari i el diàleg amb els agents socials.

Ara bé, mentre l’acció de govern se sustenti en el “cop de decret”, les organitzacions professionals de la sanitat pública catalana consideren “justificada i necessària” la mobilització social.

Per aquest motiu, MC, SATSE, SAE i FESITESS-Catalunya “donen suport” a la jornada de protesta massiva convocada aquest dijous, 19 de juliol, arreu de l’Estat i no descarten altres “mesures de pressió social”, si finalment les administracions no rectifiquen.

 

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres i Eva Martínez