MC demana al nou conseller de Salut, Manel Balcells, que millori "urgentment" les condicions laborals i retributives del personal facultatiu

Metges de Catalunya (MC) reclama al nou conseller de Salut, Manel Balcells, que situï entre les seves prioritats la millora "immediata" de les condicions laborals i retributives del personal facultatiu per “començar a resoldre la crisi de professionals que pateix el sistema” i per “recuperar la capacitat de retenció i atracció del talent mèdic cap a la sanitat pública”

El sindicat, majoritari entre els facultatius amb més d’11.000 afiliats, recorda Balcells que “no hi ha temps a perdre” si es vol evitar la conflictivitat i l’inici proper de mobilitzacions que ja exigeixen uns professionals mèdics “esgotats, farts i amb un grau de malestar molt elevat”. Per aquest motiu, demana “mesures concretes i eficaces”, i amb la “màxima dotació pressupostària”, per combatre els tres grans problemes que tenallen la sanitat: “la sobrecàrrega assistencial, la precarietat laboral i retributiva i la falta de metges i metgesses”.

MC considera que la finestra actualment oberta amb la negociació simultània de les condicions de treball del personal sanitari públic i concertat és una “oportunitat d’or” perquè Salut pacti les millores que reclamen els professionals.

D’altra banda, l’organització insta el nou conseller a entomar el repte del relleu generacional de la plantilla mèdica davant la jubilació prevista de més de 3.000 facultatius entre els anys 2022 i 2026. En aquest sentit, demana que Salut “s’impliqui activament en la planificació de les necessitats de personal mèdic i la seva distribució pel territori”.

Finalment, MC espera que el diàleg “obert i permanent” que hi havia fins ara entre el sindicat i la conselleria “es mantingui, s’incrementi i obtingui resultats” perquè l’aliança i la negociació directa entre l’Administració i el col·lectiu mèdic és una “aposta segura per a la bona gestió del sistema”.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Albert Torres, Laia Calaf i Eva Martínez