Metges de Catalunya exigeix a Mas que anul·li la retallada salarial del 5% als funcionaris catalans després de l’anunci de Rajoy

Metges de Catalunya (MC) exigeix al president de la Generalitat, Artur Mas, que compleixi la seva paraula i que anul·li la retallada salarial del 5% als empleats públics de la Generalitat, aprovada el passat 15 de maig, després de l’anunci que ha fet aquest matí el president espanyol, Mariano Rajoy, de suspendre la paga extraordinària de Nadal als funcionaris de l’Administració central, autonòmica i local.

El sindicat recorda que Mas va assegurar que la retallada de l’executiu català només es podria modificar en cas que el govern central decretés una retallada generalitzada en el sou dels funcionaris de tot l’Estat. Aquests compromís el va concretar el passat 12 de març, al Palau de la Generalitat, durant una compareixença conjunta amb el president canari, Paulino Rivero, després d’una visita institucional.

En conseqüència, MC reclama al Govern que retorni als treballadors públics catalans la retallada del 3% dels complements salarials que ja ha aplicat a la nòmina de juny i que suprimeixi la rebaixa del 2% restant prevista per al desembre.

Per al secretari general de MC, Francesc Duch, les mesures d’austeritat decretades des de fa dos anys per la Generalitat i pel govern espanyol estan “escanyant” el col·lectiu mèdic amb contínues reduccions de sou directes (nòmines, objectius de productivitat) i indirectes (disminució del nombre de guàrdies), “sense valorar el compromís i el sobreesforç dels professionals de la salut que estan sostenint el sistema sanitari, malgrat l’infrafinançament crònic que pateix”, afirma.

D’altra banda, Duch critica la “precipitació” del Govern en aprovar els plans d’ajust catalans, sense haver esperat les reformes de l’executiu central per complir les exigències marcades per la Unió Europea, a causa de l’elevat dèficit públic i el rescat de la banca espanyola.

 

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres i Eva Martínez