Metges de Catalunya publica un decàleg de recomanacions per als facultatius per gestionar millor les emocions davant la pandèmia del coronavirus

Metges de Catalunya (MC), a través de la seva Agrupació de Psicòlegs, ha editat un document decàleg amb recomanacions i orientacions adreçades al personal facultatiu, “per promoure un afrontament psicològic el més adequat possible davant la crisi de la COVID-19 i mantenir el benestar anímic dels professionals mentre duri la pandèmia”.

El sindicat ressalta el “sobreesforç físic i mental” que estan patint els facultatius des de l’inici de l’emergència sanitària, “amb una gran vulnerabilitat, tant en l’exercici professional com en l’àmbit personal, arran de l’elevada pressió assistencial i l’exigència de donar resposta a una situació sense precedents”

Davant d’aquest escenari, MC aconsella als facultatius “fer petites pauses al llarg del dia per relaxar-se i alliberar tensió, i acceptar les emocions que vagin sorgint, ja siguin positives o negatives, atès que l’ambivalència emocional davant la incertesa d’una pandèmia és completament normal”.

A més, recomana als professionals que “reconeguin la vàlua de la seva actuació i no es jutgin, si no poden mantenir l’excel·lència professional en moments determinats, a causa de la sobrecàrrega assistencial”. Igualment, els esperona a parlar amb els companys de feina, “ja que la resposta solidària, empàtica i propera és molt important” en aquests casos. 

Pel que fa als hàbits saludables, l’organització considera essencial “no oblidar-se dels àpats, no abusar de les begudes amb cafeïna, descansar i fer alguna activitat física”. També recorda la conveniència de “comunicar-se” amb familiars i amics, i “posar-se o deixar-se posar un límit”, si es cau en l’extenuació.  

MC ha posat a disposició dels seus més de 9.000 afiliats un servei telemàtic de suport psicològic gratuït en situació de patiment emocional.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres i Eva Martínez