Metges de Catalunya s’adhereix a les mobilitzacions feministes del 8 de març

Metges de Catalunya (MC) fa seves les reivindicacions de les plataformes i moviments feministes, i s’adhereix a la convocatòria de vaga laboral de dues hores prevista per a aquest dijous 8 de març, Dia Internacional de la Dona. El sindicat, majoritari a la sanitat catalana, fa una crida als seus afiliats a secundar l’aturada i a participar en els diferents actes i concentracions organitzats arreu del territori.
 
L’organització defensa en un manifest (veure document adjunt) “la lluita per la igualtat de drets i oportunitats de les dones en el conjunt de la societat i, especialment, de les metgesses, pel que fa al seu desenvolupament professional i laboral”.
 
A més, assenyala que, malgrat que la professió mèdica està clarament feminitzada, els càrrecs directius, de gestió i de docència continuen en mans d’homes. És per això, que exigeix trencar els sostres de vidre i demana “la igualtat en la promoció laboral i en l’àmbit docent sanitari, així com garanties perquè l’exercici dels drets de conciliació no afectin el desenvolupament professional de les metgesses”.
 
També reclama “la no discriminació laboral de les metgesses durant l’embaràs i la maternitat” i l’establiment de mesures per “aturar la violència masclista, física i psicològica, que pateixen les dones”. Per últim, insta l’Administració, les empreses sanitàries i els pacients a “tractar les metgesses amb el mateix reconeixement i valoració que ho fan amb el personal mèdic masculí”.
 
MC tancarà aquest dijous les seves oficines, entre les 11.30 h i les 13.30 h i participarà en la concentració unitària convocada a les 12.00 h, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres i Eva Martínez