Seguiment massiu de la vaga MIR convocada per Metges de Catalunya: 90% de participació

El primer dia de la vaga de metges interns residents (MIR) convocada per Metges de Catalunya (MC) ha tingut un seguiment del 90% entre el col·lectiu de joves facultatius. Els residents dels centres hospitalaris i d’atenció primària públics i concertats han secundat massivament l’aturada per reclamar millores substancials en les seves condicions laborals i retributives, així com en la seva formació, “la tasca prioritària dels MIR”.

Les primeres protestes de la jornada s’han produït al matí en diversos centres hospitalaris. Els MIR han denunciat la precarietat laboral que pateixen i la seva consideració com a “mà d’obra barata” per part de l’Administració i les empreses sanitàries. “No és formació, és explotació” ha estat un dels crits unànimes dels residents que reclamen més temps de formació, respectar els límits legals de jornada laboral i els descansos, i millorar els sous mileuristes que perceben tot i ser “metges i metgesses de ple dret”.

A  les 12 hores, els MIR s’han concentrat davant el Departament de Salut a Barcelona, on representants del col·lectiu han lliurat a la conselleria el manifest de vaga. Un dels portaveus, Àlex Mayer, ha assegurat que els residents es troben “en peu de guerra” perquè les millores que exigeixen son “justes i assumibles”. A més, ha anunciat la convocatòria d’una nova vaga de cinc dies de durada, a partir de dilluns 28 de setembre, “si no obtenim una resposta satisfactòria de Salut i les patronals”.

MC qualifica d’“èxit rotund” la primera jornada de vaga dels MIR i llança un avís al Departament de Salut: “els residents, però també el conjunt de facultatius del sistema, estan farts de bones paraules i falses promeses. Plou sobre mullat i la indignació només s’esvairà amb passos ferms i mesures contundents per recuperar la dignitat de la professió mèdica”.

Seguiment vaga MIR - 21 setembre

Barcelona

92%

Girona

91%

Lleida

88%

Tarragona

90%

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres, Eva Martínez i Laia Calaf