10-F, eleccions a representants de les assemblees territorials de MC

Eleccions territorials 2021

Seguint el mandat dels Estatuts de Metges de Catalunya (MC), les eleccions a càrrecs de les assemblees territorials s’han de celebrar en el mes natural següent a la data del congrés sindical en què s’escull la direcció i els presidents i secretaris dels sectors professionals de l’organització. El 10 de febrer és el dia escollit per a la celebració dels comicis a les assemblees territorials de MC. Una vegada finalitzi aquest procés es tancarà el cicle de renovació de càrrecs interns i es constituirà el nou Consell Executiu del sindicat mèdic.

D’acord amb les candidatures presentades, només serà necessari realitzar votacions en les assembles de Barcelona ciutat i Metropolitana Nord – Catalunya Central. La resta d’assemblees territorials (Metropolitana Sud, Girona, Lleida i Tarragona - Terres de l’Ebre) compten cadascuna d’elles amb una única candidatura i no caldrà posar les urnes.

L’assemblea de Barcelona ciutat es disputa entre dues candidatures: “Implicació i Transparència”, amb Núria Rubira i Rosa Maria Alcolea que opten als càrrecs de presidenta i secretària, respectivament; i “Guanya amb nosaltres”, encapçalada per Àngels López, com a candidata a presidenta, i Maria Dolors Carrasco, com a secretària. Les votacions tindran lloc a la seu de MC a Barcelona (Consell de Cent, 471-475, entresòl) entre les 10.00 i les 19.00 hores del dimecres 10 de febrer.

Pel que fa a la territorial de Metropolitana Nord - Catalunya Central, Santiago Barcons i Pablo Román, candidats a president i secretari, respectivament, de la candidatura “Implicació i Transparència” s’enfronten a Francisco Carlos Ágaton, president, i Xavier Planell, secretari, de la candidatura “Defensa dels facultatius”. Les eleccions es duran a terme el mateix dia 10 de febrer, entre les 10.00 i les 19.00 hores, en un espai pendent de determinar.

Candidatures úniques
Els facultatius que es presenten a càrrecs de les assembles territorials que compten amb una única candidatura i que seran proclamats un cop conclogui el procés electoral són:

 • Metropolitana Sud
  President: Pedro Alejandro Alcácer
  Secretari: Francisco Xavier Díaz
   
 • Girona
  President: Albert Molins
  Secretària: Maria Luisa Rabadán
   
 • Lleida
  President: Santiago Miguelsanz
  Secretària: Maria Glòria Martínez
   
 • Tarragona - Terres de l'Ebre
  President: Francesc París
  Secretari: Ignacio Tomás