17 de juny, eleccions a la direcció de MC i als càrrecs dels sectors professionals

Els afiliats de Metges de Catalunya (MC) elegiran el proper 17 de juny qui integrarà la direcció del sindicat durant els propers quatre anys i quins seran també els responsables dels sis sectors professionals en els quals s’estructura l’organització: Hospitals ICS, Hospitals XHUP, Primària ICS, Primària XHUP, Funcionaris-Contingent i Zona, i Laboral. Els comicis se celebraran en el marc del 5è Congrés sindical que es farà a la seu del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), a Barcelona.

Segons fixa el calendari electoral, el cens provisional es pot consultar a les oficines de MC fins al 8 de maig, data en què també finalitza el termini per presentar-ne reclamacions. El període per oficialitzar les candidatures s’obrirà el 13 de maig i es tancarà el dia 27 del mateix mes, a les 12.00 hores.

L’1 de juny es proclamaran definitivament les candidatures i dos dies més tard es donarà el tret de sortida a la campanya electoral. Les votacions seran el 17 de juny, de 10.00 a 19.00 hores, franja horària en què les urnes romandran obertes.

Assemblees territorials
D’altra banda, MC ha convocat, per al proper 1 de juliol, les eleccions per escollir els representants sindicals a les sis assemblees territorials (Barcelona ciutat; Metropolitana Sud-Barcelona; Metropolitana Nord-Catalunya Central; Girona; Lleida, Tarragona-Terres de l’Ebre) de l’organització, que es faran a la seu del sindicat de 10.00 a 18.00 hores.

Des del 5 de març i fins al 22 de maig, es podrà consultar el cens provisional i cursar-ne les reclamacions. El termini de presentació de candidatures s’iniciarà el 26 de maig i finalitzarà el 8 de juny, i la campanya electoral s’estendrà del 13 al 29 de juny.