Albert Tomàs culpa el sistema del mal ús ciutadà dels serveis sanitaris durant una intervenció a Telecinco

dilluns, 30 gener, 2012

“Fa 30 o 40 anys, quan una mare tenia un fill amb diarrea, prèviament li donava arròs bullit, li feia les seves cures i, si als dos o tres dies no millorava, aleshores anava al metge. Ara el sistema ens ha acostumat a anar a les urgències de l’hospital quan tenim un problema, perquè potser el centre d’atenció primària no ens el soluciona”. D’aquesta manera, el president de Metges de Catalunya (MC), Albert Tomàs, ha exemplificat la pèrdua de la cultura sanitària com a base per a un bon ús dels serveis de salut per part de la població, durant el programa “El Gran Debate” de Telecinco, que aquest dissabte ha analitzat el futur de la sanitat pública.

Tomàs també ha alertat de l’augment de casos en què un pacient en llista d’espera rebutja ser intervingut quirúrgicament d’una patologia menor, per evitar la baixa laboral i no posar en perill el seu lloc de treball en temps de crisi econòmica.

Un sondeig d’opinió encarregat pel mateix programa ha revelat que un 86,8% dels ciutadans espanyols rebutja les retallades a la sanitat pública, mentre que només un 10,6% s’hi mostra partidari.

Alhora, l’estudi ha destacat que un 79,3% de la població creu que s’ha abusat de la sanitat pública gratuïta i, amb relació al pagament per recepta, un 24,9% hi està a favor i un 71,5%, en contra.