Àlex Mayer: "Reduir la jornada de treball per ser més atractius i afavorir la conciliació és indubtablement positiu"

Àlex Mayer

El secretari de residents i facultatius joves de Metges de Catalunya (MC), Àlex Mayer, ha participat aquest dijous a la jornada "És possible organitzar de manera diferent el treball assistencial?”, organitzada per la patronal Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). Mayer ha estat un dels convidats a la taula rodona en què s’han debatut propostes i plantejaments orientats a organitzar millor el temps i les jornades de treball.

Durant l’acte s’han compartit experiències pràctiques sobre la reorganització d’equips i torns laborals, o la digitalització i automatització de processos per reduir les tasques dels treballadors amb poc valor productiu.

Una de les propostes més destacades ha estat la possible implantació de la jornada laboral de quatre dies, presentada per Joan Sanchis, professor de la Facultat d'Economia de la Universitat de València, assessor de Política Econòmica de la Generalitat Valenciana i autor del llibre 'Quatre dies: Treballar menys per viure en un món millor'.

Àlex Mayer s’ha mostrat partidari de trobar fórmules d’organització del treball que permetin reduir les jornades laborals. "Si podem ser més atractius, amb maneres de treballar que afavoreixin la conciliació, seria un canvi indubtablement positiu" ha afirmat. En aquest sentit, ha afegit que, a més d’establir temps de treball més raonables, cal confiar en l’autogestió dels treballadors i millorar les retribucions. "Segurament així podríem resoldre el greu dèficit de professionals que tenim a la sanitat", ha remarcat.

El secretari MIR de MC també ha reflexionat sobre la necessitat que les organitzacions sindicals i empresarials tendeixin ponts i no només parlin quan s’han de negociar convenis col·lectius o quan s’ha convocat una vaga. "Si ens escoltéssim més i en àmbits més distesos, sindicats i patronals ens entendríem millor", ha conclòs.