Becaina reivindicativa i demostració de força dels MIR en vaga

Vaga MIR 29 setembre

Més d’un miler de metges interns residents (MIR) han omplert aquest migdia l’Avinguda de la Reina Maria Cristina de Barcelona en la cinquena jornada de vaga convocada per Metges de Catalunya (MC), sindicat majoritari del col·lectiu. Gairebé la meitat dels 3.500 facultatius en formació del sistema sanitari públic i concertat s’han desplaçat fins a la capital catalana amb l’objectiu de "mantenir viva la flama de la revolta". L’aturada dels residents en els hospitals i centres d’atenció primària ha tingut aquest dimarts un seguiment del 92%.

En aquesta nova jornada de protesta, els MIR han recreat l’àrea de descans d’un centre de salut, amb llençols i coixins estirats a terra, per fer visible una de les principals reivindicacions de la vaga: el compliment de les 12 hores de descans després d’una guàrdia i de les 36 hores ininterrompudes de repòs setmanal. "Ja que no ens deixen descansar després de 24 hores seguides treballant, ho farem aquí", han explicat els organitzadors per a continuació instar els concentrats a fer una "becaina" al carrer.

El sindicat mèdic roman a l’espera que es reprenguin les negociacions amb l’Institut Català de la Salut (ICS) i les patronals empresarials que no es reuneixen amb els representants dels residents des de dimecres passat. "Deixar passar el temps per veure si els MIR defalleixen no sembla la millor de les estratègies perquè pot provocar un efecte boomerang", adverteix l’organització. 

Suport de l’Ajuntament de Tarragona
Els residents dels hospitals i els CAP de la província de Tarragona també s’han concentrat aquest dimarts al Balcó del Mediterrani per reclamar millores en les seves condicions laborals, retributives i formatives. En aquest sentit, el ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat per unanimitat una declaració institucional de suport als MIR.

L’acord de tots els grups municipals expressa "de manera clara i contundent el total suport de l’Ajuntament de Tarragona a la vaga MIR i a totes les seves reivindicacions per aconseguir les millores que mereixen els i les MIR com a treballadors i treballadores, les quals, alhora, beneficiaran el conjunt de la societat com els nostres pacients de present i futur". A més, demanen al Govern de la Generalitat que es porti a terme la construcció del nou Hospital Universitari Joan XXIIII perquè la millora de les infraestructures contribueixi a que els residents, després de la seva formació, vulguin continuar treballant a la capital tarragonina.