Campanya per a la reclamació del preu de l'hora de guàrdia de l'any 2022

Urgències Hospital de Calella

Metges de Catalunya (MC) reactiva la campanya de reclamació del preu de les hores de guàrdia per al personal facultatiu del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública (SISCAT). El sindicat, a través dels seus serveis jurídics, requerirà que les jornades d’atenció continuada realitzades l’any 2022 es retribueixin al mateix preu que les hores ordinàries de treball, tal com han sentenciat els tribunals de justícia.

Els facultatius interessats en la presentació de la demanda s’han de posar en contacte amb MC a través del correu electrònic lex@metgesdecatalunya.cat, indicant nom, cognoms i centre de treball. El termini de recollida de documentació finalitzarà el dia 31 de maig.

Els professionals que van presentar la reclamació l’any passat per les guàrdies realitzades el 2021, no és necessari que tornin a fer ho, excepte si s’ha produït una modificació de seves les condicions laborals.

D’altra banda, el sindicat informa que no és possible interposar la demanda en cas que la prestació de serveis es realitzi en entitats en les quals els representants dels treballadors hagin signat un acord o conveni específic sobre el preu de l’hora de guàrdia, o bé que l’acord subscrit no contempli els metges que realitzen jornades parcials i guàrdies.