Carta als pacients dels centres d’atenció primària davant la pandèmia del coronavirus

Centre d'Atenció Primària

Els responsables d’atenció primària de Metges de Catalunya (MC) adrecen una carta als usuaris dels ambulatoris catalans demanant-los “responsabilitat i cooperació” per frenar l’expansió del coronavirus. Les facultatives i facultatius del primer nivell assistencial asseguren que fan front a una crisi sanitària “sense precedents contemporanis” i demanen als seus pacients que segueixen les instruccions de confinament domiciliari i que només acudeixin als centres d’atenció primària (CAP) en cas que sigui imprescindible.

Els professionals garanteixen la seva disponibilitat per atendre les consultes per via telefònica i correu electrònic. “Si us trobeu malament i ens necessiteu, us atendrem com sempre”.

Així mateix, informen que no tenen atribucions per resoldre qüestions administratives, com els permisos per tenir cura dels fills, i demanen evitar les visites per a aquesta mena de gestions.

Finalment, insten a prioritzar la salut pública “amb l’única voluntat de protegir-nos tots plegats”. La carta recorda que, en cas de presentar símptomes compatibles amb el coronavirus, cal trucar al 061.