Castro: “La fuga de metges a l’estranger i a altres comunitats autònomes és continua per les males condicions laborals”

El delegat de Metges de Catalunya (MC) al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Francisco José Castro, ha subratllat aquest dijous, a SER Catalunya, que la fuga “contínua” de facultatius de la sanitat catalana es deu sobretot a les “males condicions laborals” del col·lectiu. “Tenim molts metges a la sanitat concertada que estan treballant amb contractes escombraria [concatenats] d’un mes o d’una setmana. Aquests professionals estan ocupant places que haurien de ser indefinides. Això passa molt a Urgències, on el treball és molt dur i complicat”, ha explicat.

La precarietat laboral, però també la sobrecàrrega assistencial i la manca de recursos, fa, segons Castro, que el personal mèdic estigui “a disgust” i marxi a l’estranger i a altres comunitats autònomes, a la recerca de millors oportunitats de treball. “Ens sentim maltractats i emprenyats –ha afegit– perquè ningú ens escolta, ni ens pregunta com podem millorar la nostra feina”. 

En aquest sentit, el delegat de MC ha proposat la creació d’un conveni mèdic que reculli un mínim de condicions laborals d’obligat compliment, negociades només amb els representants sindicals dels facultatius, per tal de garantir que “ningú maltractarà laboralment cap metge”. Així ho ha plantejat també en una carta del lector que ha publicat aquest dilluns El Periódico

“Si es desenvolupés aquest conveni, els metges no fugiríem dels hospitals catalans i ens podríem centrar en l’atenció sanitària dels nostres pacients, que és la nostra vocació i el nostre desig més gran”, ha conclòs.